jueves, 25 de octubre de 2012

Des de l’Acompanyament a Gent Gran volem promoure l’envelliment actiu!




L’envelliment actiu consisteix en que les persones grans puguin continuar tenint un paper en la societat, seguir estant en el mercat laboral i que puguin compartir la seva experiència, però sobretot, que puguin viure una vida el més saludable i satisfactòria possible.

Al llarg de la vida la persona pateix uns canvis, tant fisiològics com psicològics que afecten a la vida quotidiana de cadascú a mesura que ens anem fent grans. Ara bé, aquest canvis es poden frenar, millorar i fins i tot adaptar a les diferents situacions per a poder dur una vida el més normalitzada/autònoma possible en arribar a la senectut. 

Els punts clau per aconseguir un envelliment actiu òptim són l’activitat mental, la participació social, l’exercici físic i una nutrició adequada.

Acompanyant a la gent gran del Poble-sec aconseguim augmentar el nivell de vida gràcies a la companyia que fem a les diferents persones en risc de solitud i aïllament social. Com? Una simple conversa ja és un estímul cognitiu en sí i una ajuda pel significat que comporta cap a la persona que ens està esperant a que l’anem a veure. Però a més a més, volem ensenyar com amb diferents activitats, com els jocs de taula, es pot beneficiar la memòria, l’activitat motriu, el llenguatge o la percepció sensorial.

Sempre que es pugui, és molt important anar a donar un passeig i estimular així l’activitat motriu.

Una altra manera de promoure l’envelliment actiu ha estat crear un taller anomenat “Costuretes”, en que les persones grans ensenyen a cosir a qui en vulgui aprendre!

Per últim, com cuidem la nutrició? Preguntar és una de les maneres més directes, però estem treballant per crear activitats que fomentin una bona alimentació i, a poder ser en companyia. Bé sigui creant un llibret de receptes o organitzant quedades per a dinar tots junts!

Us adjuntem varis links d'interès:
 


Envelliment actiu a Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario