jueves, 21 de junio de 2012

NECESSITEM BASTONS

QUÈ SÓN ELS BASTONS?
Els bastons són elements indispensables de suport, reforç i seguretat. UNA AJUDA PER NO CAURE. En aquest cas, els bastons, , volen oferir un suport al projecte Acomapanyamet a la Gent Gran


QUI SOM?
Creada l’any 1989 amb la intenció de potenciar i recolzar al teixit associatiu del barri, el desig de recuperar la cultura popular, la voluntat de recuperar festes, i, en definitiva millorar la qualitat de vida a través de l’esforç comú, la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec és una entitat de segon grau sense afany de lucre que reuneix a més de 80 institucions de diferents àmbits. A partir de l'any 2001 es van començar a crear projectes socials per aquells col·lectius del barri més vulnerables. Seguint aquesta línia de treball, al setembre de 2006 sorgeix el projecte ACOMPANYAMENT A LA GENT GRAN.

L’Acompanyament a la gent gran és un projecte adreçat a persones grans amb problemes de mobilitat que es troben en situació de solitud i aïllament amb la finalitat d’afavorir la seva qualitat de vida oferint-los suport afectiu, companyia, distracció i un espai on se sentin útils amb dinàmiques que afavoreixen l’autonomia personal i la creació de vincles socials.


COM HO FEM?
L’atenció es fonamenta en acompanyar i donar suport en el propi domicili a persones que tenen problemes de mobilitat i passen la major part del temps en soledat. És un projecte col·lectiu que requereix un treball d’equip entre tots els agent socials del barri. Es tracta d’establir una relació de confiança amb la persona i esbrinar quines són les seves necessitats, tant a nivell personal i emotiu com possibles necessitats físiques o mancances materials relacionades amb la seva situació d’immobilitat o aïllament, amb la finalitat de programar tallers i activitats adients a cada persona. Es realitza un estudi i seguiment individual per prioritzar les necessitats de cadascú i aconseguir un òptim rendiment del servei, sempre en coordinació amb la resta de recursos adreçats a aquest col.lectiu. Comptem amb un grup de voluntàries i voluntaris que realitzen els acompanyaments setmanals i participen en les activitats grupals i que són indispensables pel bon funcionament del projecte.


QUÈ NECESSITEM?
Estem buscant a persones com tu que vulguin dedicar temps i/o recursos econòmics per tal de que el projecte pugui continuar endavant.


T'ANIMES A SER BASTÓ?
Només cal que et posis en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic acompanyamentalagentgran@gmail.com o per telèfon 93.443.21.72

No hay comentarios:

Publicar un comentario